Cep Telefonu Bataryasının Isınmasına Bağlı Yanık Olgusu - Aslan, Fatmagül; Teke, Hacer Yaşar (Adli Tıp Bülteni, 2018)
Günümüzde iletişim araçları oldukça gelişmiş olup cep telefonları günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası durumuna gelmiştir. Bu olgu sunumunun amacı teknolojinin ilerlemesi ve sonuçlarına paralel olarak gelişebilecek yeni adli olgu tiplerine dikkat çekmektir.35 yaşında erkek olgunun cep telefonu bataryası ısınıp sol elini yakmış ve sol el avuç içi tenar alanda 2x2 cm boyutunda 2. derece yanık yarası ve ortasında patlamış 1x1 cm bül alanı saptanmıştır.Günümüzde cep telefonu teknolojisi, iletişim teknolojileri içinde en fazla gelişme gösteren mobil iletişim biçimidir. Ülkemizde ve dünyada bu alanda yapılacak ayrıntılı ve konuyu sağlık, iletişim, sosyal, ekonomik ve hukuki boyutları ile ele alacak çalışmalara ihtiyaç bulunmaktadır.
Keywords: cep telefonu; batarya; yanık; kaza