İnguinal Kesi Yoluyla Tianeptin Enjeksiyonu Sonucu Ölüm: İki Olgu - Ketenci, Hüseyin Çetin; Çakır, Emel; Beyhun, Nazım Ercüment; Boz, Halil; Okumuş, Hasan; Cingöz, Gökhan; Şam, Bülent (Adli Tıp Bülteni, 2018)
Madde kullanımı son yıllarda halk sağlığının en önemli sorunlarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Tianeptin, trisiklik antidepresanlara yapısal olarak benzerlik gösteren ve depresyon tedavisi amacıyla kullanılan, ancak kullanıcılar tarafından keyif verici özelliğinin tespit edilmesi sonucu kötüye kullanımı da olan bir antidepresandır. Yirmi beş gün arayla otopsileri gerçekleşen adli nitelikli iki olgudan birinde tek taraflı, diğerinde ise iki taraflı inguinal sıra dışı lezyonlar saptandı. Bu lezyon- ların ilaç kötüye kullanımı amacıyla yapılacak intravenöz enjeksiyonları kolaylaştırmak amacıyla daha önceden oluşturulan, iyileşmiş cerrahi katater insizyonları olduğu anlaşıldı. İnguinal bölgede saptanan bu uygulama ilginç bulunmuş ve literatürde rastlanmayan bu tianeptin uygulamasının farkındalık oluşturması amaçlanmıştır.
Keywords: tianeptin; otopsi; inguinal insizyon; enjeksiyon