Karar Örnekleriyle Yargıtay’ın Bilirkişiliğe Bakışı ve Bilirkişiliğin Sorunları - Karaburun, Gökhan (Adli Tıp Bülteni, 2017)
Bilirkişi ve bilirkişilik "adil yargılanma hakkı"nı doğrudan etkileyen bir delil değerlendirme aracı olmasına rağmen henüz kurumsallaşmamış olması onu yargının temel problemlerinden biri haline getirmiştir.6754 sayılı bilirkişilik kanunu ile bilirkişiliğin kurumsallaşması adına önemli bir adım atılmış ise de, bu alana dair temel hukuki denetim aracı kuşkusuz Yüksek Mahkeme kararlarıdır.Makalede; Yargıtay kararlarındaki ölçütler, 6754 sayılı bilirkişilik kanununda ve ilgili yönetmelikte belirtilen ilkeler ile uygulamada ortaya çıkan çeşitli çözümler göz önüne alınarak bilirkişiliğe Yargıtay’ın bakışı ve buna göre bilirkişinin hukuksal konumu ve sorunları değerlendirmeye çalışılmıştır.
Keywords: yargıtay kararları; bilirkişi; rapor; bilirkişilik kanunu