İki Epileptik Ölüm Olgusunda Postmortem Tanı: Tuberoskleroz Kompleksi - Ketenci, Hüseyin Çetin; Çakır, Emel; Demir, İbrahim; Beyhun, Nazım Ercüment (Adli Tıp Bülteni, 2017)
Tuberoskleroz kompleksi deri bulgularıyla ve beyin, böbrekler, kalp, karaciğer, gözler ve akciğerler gibi birçok organda iyi huylu tümörlerle karakterli, otozomal dominant bir hastalıktır. Uzun yıllardır epilepsi öyküsü olan 15 yaşlarındaki iki kadın olguya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsileri ile TSK tanıları konmuştur. Bu çalışmada TSK tanısının konulmasında ‘medikal otopsinin’ önemini vurgulamayı, sık karşılaşılmayan ve olguların öyküsünde genellikle sadece epilepsi bulunan bu hastalığı adli tıp pratiği içinde güncel literatür eşliğinde tartışmayı amaçladık.
Keywords: tuberoskleroz; otopsi; epilepsi; adli tıp; adli patoloji