Havalı Tüfekle Kaza Sonucu Ölüm Olgu Sunumu - Keten, Alper; Avşar, Abdullah; Karanfil, Ramazan; Okdemir, Erdem (Adli Tıp Bülteni, 2016)
Havalı silahlar ateşli silahlara göre kinetik enerjileri ve yaralama kapasiteleri daha düşük silahlardır. Buna rağmen özellikle çocuklarda mortalite ve morbidite nedeni olabilirler. Özellikle yakın mesafeden yapılan atışlarda iç organ yaralanması yapmaları mümkündür. Olgumuz 6 yaşında erkek çocuk olup havalı tüfekle yaralanmış ve göğüs boşluğuna giren saçma tanesi akciğer ve aortada yaralanma yaparak cilt altında kalmıştır. Çocuk kan kaybı nedeniyle ölmüştür. Birçok ülkede bu silahların namlu çıkış enerjileri, sahip olma, kullanım ve üretiminde sınırlar bulunmakla birlikte ülkemizde bu konuda sınırlama bulunmamaktadır. Çalışmada bu silahla olan yaralanmaların nasıl önlenebileceği uluslar arası uygulamalar ve literatür ile birlikte tartışılacaktır.Anahtar kelimeler: Havalı tüfek; ölüm; otopsi
Keywords: havalı tüfek; ölüm; otopsi