Başkent Üniversitesi Hastanesine Trafik Kazası Nedeniyle Başvuran Adli Olguların İncelenmesi - Yaşar, Zehtiye Füsun; Büken, Erhan (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Amaç: Bu çalışmada, 2013 yılında trafik kazası sonucu yaralanarak Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisine başvuran hastaların adli bildirim raporları retrospektif olarak incelenerek; yaş, cinsiyet, olayın oluş yeri, olay tipi, olay zamanı, yaralanmanın tipi ve lokalizasyonu gibi özelliklerinin yanı sıra hazırlanan bildirim raporlarının eksikliklerinin de değerlendirilmesi amaçlanmıştır.Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı nitelikteki bu araştırmanın örneklemini, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisinde 2013 yılında hazırlanan 2397 adli bildirim raporu oluşturmaktadır. Çalışma, bu raporların trafik kazalarına ait 553’ünün (%23,07) değerlendirmesini içermektedir. Bulgular: Çalışma kapsamına alınan 553 adli olgunun; %38,52’si kadın, %47,92’si erkek, %6,51’i kız çocuk ve %7,05’i erkek çocuktur. Yaş bilgisine ulaşılan 537 olgunun (%13,97)’si
Keywords: trafik kazası; adli olgu; acil servis