Antifiriz İçerek İntihar Ettiği Bildirilen Bir Olguda El Yazısındaki Değişikliklerin İncelenmesi - Kömür, İlhami; Şahin, Esat; Saltı, Ersen; Seçkin, Çetin; Baklacıoğlu, Ferruh; Özbay, Işıl; Üner, Hüseyin Bülent (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Arabası içerisinde ölü olarak bulunan şahsın adli otopsi işlemi yapılmış olmasına rağmen kesin ölüm sebebi tespit edilememiştir. Savcılık kişinin arabasında ölü bulunması, yanında içilmiş antifriz şişesi ve kendi isteği ile intihar amacıyla antifriz içtiğine dair intihar notu bulunması nedeniyle ölüm orijinini tespit edebilmek için intihar notunun intihar eden kişi taralından yazılıp yazılmadığını tespit etmek istemiştir. Olay yerinden elde edilen ajanda ve mukayese yazı örnekleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Şubesi’ne göndermiştir.Bu çalışmada antifriz(etilen glikol) içerek intihar eden ve bu esnada hissettiklerini kendi el yazısı ile ajandaya kaydeden bir olgunun sunulması ve etilen glikolün el yazısı üzerinde meydana getirdiği değişikliklerin irdelenmesi ile adli belge incelemesinin intihar orijinin tespitine yaptığı katkıyı göstermek amaçlanmıştır.Anahtar kelimeler: Antifriz, İntihar. El yazısı. Adli belge.
Keywords: antifriz; intihar. el yazısı. adli belge