Mikrobiyolojik Yöntemlerin Postmortem interval Tahmininde Kullanımı - Yıldırım, Mahmut Şerif; Sevinç, Sinan; Akçan, Ramazan; Odabaşı, Aysun Balseven; Tümer, Ali Rıza (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Postmortem interval tahmini postmortem incelemelerin en önemli konularından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Postmortem interval tahmininde kullanılmakta olan birçok yöntem olmasına rağmen bu metotlar zaman zaman sonuç vermekte yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle postmortem interval tahmininde mümkün olduğunca fazla yeni yönteme veya kullanılagelen yöntemlerin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Postmortem intervalin tahmininde kullanılan yöntemler arasında mikrobiyolojik yöntemlerin yeri günümüzde hala tartışmalı konulardan biri olarak varlığını sürdürmektedir. Bu yazıda postmortem interval tahmininde mikrobiyolojik yöntemlerin kullanımına dikkat çekilmesi ve bu yöntemlerin kullanılabilirliğinin literatür eşliğinde tartışılması amaçlanmaktadır.Anahtar Kelimeler: Mikrobiyoloji, Postmortem interval, Adli patoloji