İlaç Uygulama Hatası Dört Olgu Sunumu - Ünal, Volkan; Ünal, Esra; Çetinkaya, Zafer; Yener, Zeynep; Yıldız, Mehmet Fatih; Şen, Humman; Çağdır, Sadi (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Adli Tıp Kurumu Kanununda belirtildiği üzere Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tıbbi uygulama hatalarından doğacak kusurlara yönelik yapılacak değerlendirmeler için bilirkişi rolündedir.Sağlık hizmetinin verilmesinde yardımcı sağlık personelinin de önemli görevleri bulunmaktadır. Servislerde sorumlu hemşirelerin aynı zamanda hemşirelik öğrencilerine uygun eğitim ortamını sağlama görevleri de bulunmaktadırBu çalışmada, öğrenci hemşirelerin yapmış olduğu uygulamaların tıbbi uygulama hatası olup olmadığı sorularak Adli Tıp Kurumuna gönderilen 4 olgu yardımcı sağlık personelinin görevlerinin ve öğrenci hemşirelere gerekli eğitimin verilmemesi sonucunda doğabilecek sorunlarının tartışılması amacıyla sunulmaya değer bulunmuştur.Anahtar kelimeler: Enjeksiyon, malpraktis, hemşire.
Keywords: enjeksiyon; malpraktis; hemşire