Hemşirelikte Malpraktis Olgu Sunumları - Şahin, Derya; Faikoğlu, Rehat; Şahin, İbrahim; Gökdoğan, Mira Rana; Yaşar, Sibel; Alparslan, Neşe; Dereli, Ebru; Faikoğlu, Gökhan (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Ceza ve tazminat davalarında son yıllarda ciddi artış yaşanan önemli ve çok boyutlu bir kavram olan malpraktis, sağlık personelinin kasıt, kusur ya da ihmal ile uygun girişimde bulunmaması, yanlış tedavi uygulanması ve tedavisinin verilmemesi ile oluşan zarar meydana getiren fiil ve durumlar olarak tanımlanır. Hemşirelik bakımı sırasında da gerçekleşebilen malpraktis olgularında, hemşireler etik ilkelerden vücut bütünlüğüne zarar vermeme ilkesine ters düşen uygulamaları ile ceza uygulamaları ile karşı karşıya kalmaktadırlar.Bu çalışmada çeşitli hemşirelikte malpraktis olguları literatür ışığında tartışılarak hatalar ve nedenlerine, önleminde uygun yaklaşımın önemine dikkat çekmek amaçlanmıştır. Anahtar Kelimeler: Malpraktis; hemşire; ilaç uygulamaları
Keywords: malpraktis; hemşire; ilaç uygulamaları