Cinsel İstismarda Uyurgezerlik Olgu Sunumu - Güler, Gülen; Yıldırım, Veli; Toros, Fevziye (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Çocukluk çağında maruz kalınan fiziksel, cinsel ve duygusal ihmal ve/veya istismar birçok ruhsal bozukluğa yol açabilmektedir. Cinsel istismar sonrası en sık karşılaşılan ruhsal bozukluklar; anksiyete bozuklukları, depresyon, posttravmatik stres bozukluğu, yeme bozukluğu ve uyku bozukluklarıdır. Hemen hemen her ruhsal bozukluk uyku düzenini etkilemesine rağmen cinsel istismarın uyurgezerliği tetiklemesi nadir görülmektedir. Bu olgu sunumunda, cinsel istismar ile tetiklenen uyurgezerlik olgusu tartışılacaktır.Anahtar kelimeler: Cinsel istismar; uyurgezerlik; posttravmatik stres bozukluğu
Keywords: cinsel istismar; uyurgezerlik; posttravmatik stres bozukluğu