İkili Ölüm İki Olgu Bildirisi - Odabaşı, Aysun Balseven; Demirel, Birol; Akar, Taner; Dinç, Ahmet Hakan; Ünal, Bahri Melih (Adli Tıp Bülteni, 2005)
Kişinin cinayeti işledikten sonra intihar etmesi ve/veya iki kişinin birlikte intiharı, ikili ölüm olarak tanımlanmaktadır. Sıklıkla aile içinde, failin erkek, kurbanm kadın olduğu ve ateşli silah kullanımı ile gerçekleşen bu olaylara ülkemizde ve dünyada nadir olarak rastlanılmaktadn. 1999-2003 yılları arasında Ankara'da meydana gelen biri ateşli silah, diğeri kesici-delici alet ile cinayet, ardından ası ile intihar şeklinde gerçekleştirilmiş iki adet ikili ölüm olgusu ülkemizde bildirilen diğer olgular ve literatür eşliğinde tartışılmıştır.Anahtar kelimeler: İkili ölüm, ası, cinayet-intihar
Keywords: ikili ölüm; ası; cinayet-intihar