Maluliyet Oranının Zamanla Değişimi - İnce, Cengiz Haluk (Adli Tıp Bülteni, 2004)
Ülkemizde, maluliyet oranının hesaplanmasında birçok sorunla karşılaşılmaktadır. Bu sorunlar iş kazasına uğrayan şahsın vücuttaki arızaların eksik yada yanlış saptanmasından kaynaklanmaktadır. Çalışanların maluliyet oranları çeşitli yasa ve yönetmelikler yardımıyla hesaplanmaktadır. Taraflar için en doğru kararın verilebilmesi gerekmektedir. Maluliyet hesaplamalarında ortaya çıkan eksiklikleri ve farklılıkları saptamak ve çalışanlar arasında hak kaybını önleyecek standardizasyon çalışmaları gereklidir. Bu yazının amacı maluliyet oranı hesaplanmasında en doğru şekli göstermektir.Anahtar kelimeler: Maluliyet, İş kazası, Maluliyet oranı hesaplanması, Türkiye
Keywords: maluliyet; iş kazası; maluliyet oranı hesaplanması; Türkiye