Türk Toplumuna Özgü Üst ve Alt Ekstremite Kemiklerinin Uzunlukları Antropometrik Araştırma - Günay, Yasemin; Özden, Hilmi; Çetin, Gürsel (Adli Tıp Bülteni, 2001)
Bu çalışmanın amacı; iskelet kemiklerinden kimlik belirlenmesinde yararlanılmak üzere Türk toplumuna özgü veri tabanı oluşturulmasına katkıda bulunmaktır. Çalışmada Adli Tıp Kurıımu’na gönderilmiş iskelet kemiklerinden yararlanıldı. Femur, tibia, fibula, humerus, radius ve ulna kemiklerinden uluslararası standartlara uygun ölçümler yapıldı. Üst ekstremite kemiklerinden yapılan tüm ölçümler ile alt ekstremite kemiklerine ait femur maksimum uzunluğu, bikondiler femur uzunluğu, femur distal epikon-dil genişliği, tibia uzunluğu, tibia proksimal epifiz genişliği, tibia gövdesi ön-arka genişliği, foramen nutricium hizasında tibia çevresi ve fibula uzunluğu açısından cinsiyetler arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık bulunmuştur (Student’s t-test; p
Keywords: adli antropoloji; türk toplumu; femur; tibia; fibula; humerus; radius; ulna