Ölümle sonuçlanmayan iş kazalarının adli tıbbi değerlendirilmesi: Eskişehir deneyimi - Şimşek, Ümit; Kılıboz, Tuğrul; Karbeyaz, Kenan (Adli Tıp Bülteni, 2025)
Amaç: İş kazaları, her ülkede karşılaşılan ve önemli halk sağlığı sorunları arasında yer alan adli nitelikli olgulardır. Bu çalışmada, kliniğimizde travma nedeniyle adli tıbbi değerlendirmesi yapılan ve ölümle sonuçlanmamış iş kazası olguları retrospektif olarak incelenmiştir. Olguların demografik ve olayla ilişkili özelliklerinin literatürle paylaşılması amaçlanmıştır.  Yöntem: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalına 2019-2024 yılları arasında başvuran, ölümle sonuçlanmamış iş kazası olguları retrospektif olarak değerlendirilmiştir. Olgulara ait demografik veriler, yaralanma şekilleri, yaralanma ağırlıkları ve adli rapor içerikleri değerlendirilmiştir. Veriler SPSS programına yüklenerek değerlendirilmiştir. Frekans, standart sapma, medyan, mod, minimum ve maksimum değerler kullanılmış ve ki-kare testi uygulanmıştır. İstatiksel olarak anlamlılık p
Keywords: İş kazası; Yaralanma; Adli Rapor; Klinik Adli Tıp; Adli Tıp