Farklı Bir Mikro Delikli Kızlık Zarı: Mikro Üç Delikli Kızlık Zarı - Aşırdizer, Mahmut; Sever, Gizem Demet; Oymak, İsmail; Tilki, İsmail (Adli Tıp Bülteni, 2021)
Hymen gelişim anormallikleri, embriyolojik fazda genital tüberkülün kırılması veya yırtılmasındaki başarısızlıkların bir sonucu olarak ortaya çıkar. Kalburumsu hymen, septalı hymen, öne yer değiştirmiş hymen, deliksiz hymen ve sert veya elastik hymen; hymenin embriyolojik gelişiminin varyasyonlarıdır. Keza mikro delikli hymen, küçük bir açıklığa sahip deliksiz hymenin değişik bir tipi olarak tanımlanmıştır. Bu makalede literatürde sınırlı sayıda bildirilmiş olan mikro delikli hymenin farklı bir tipi tanımlanmıştır.17 yaşındaki kadın hasta, savcının talebi üzerine adli tıp polikliniğine cinsel istismar muayenesi için başvurdu. Ekstra genital ve genital muayenede travmatik lezyon görülmedi. İlk bakışta hymen, deliksiz bir hymen gibi görünüyordu. Dikkatle araştırıldığında ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışıldığında, üzerinde üç hilal şeklinde delik görüldü. Bu, mikrodelikli hymenin literatüründe daha önce belirtilmemiş değişik bir tipi olarak değerlendirildi.
Keywords: Hymen Türleri, Hymen Anomalileri, Mikro Delikli Hymen, Cinsel İstismar.