Türkiye’de Ev Yapımı Hidrojen Sülfür Gazı ile İntihar Olgu Sunumu - Koçak, Uğur; Alpaslan, Ahmet Hamdi; Yağan, Murat; Özer, Erdal (Adli Tıp Bülteni, 2016)
İntihar günümüzde temel bir halk sağlığı problemi olup genç yetişkinlerde ölüm nedenleri arasında ikinci sırayı almaktadır. Hidrojen Sülfüre bağlı ölümlerin büyük çoğunluğu, gaza akut maruz kalmaya bağlı olarak kanalizasyon veya endüstri işçilerinde görülmektedir. H2S solunması yoluyla intihar ilk kez 2007 yılında Japonya’da bildirilmiştir. Bu çalışmada, Türkiye’de ilk kez market ve internet üzerinden satın aldığı kimyasal ürünleri kullanarak evinde hazırladığı H2S gazı ile intihar eden 24 yaşındaki erkek üniversite öğrencisi bildirilmektedir. Olgu, güncel literatür ışığında tartışılmıştır.