Jinekomasti Cerrahisinden Sonra Yağ Embolisi - Grozeva, Maria; Gornev, Radoswet; Mitova, Vania; Hadjiev, Rossen; Zashev, Miroslav; Penchev, Dimitur (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Jinekomasti, gland proliferasyonuna sekonder olarak gelişen benign erkek meme büyümesidir ve erkek popülasyonunda yaygın bir problemdir. Tedavisi öncelikle cerrahidir. En yaygın intra ve postoperatif komplikasyonu kanamadır, ardından seroma, enfeksiyon, yetersiz sonuçlar, ters meme ucu ve meme ucu nekrozu izler. Emboli non-spesik komplikasyonlarından biridir. 24 yaşındaki erkek hasta unilateral jinekomasti tanısıyla Cerrahi Departmanına başvurdu. Herhangi bir komplikasyon olmadan ameliyat tamamlandı. Yaklaşık 10 saat sonra 4 ekstremite güçsüzlük, ardından bulantı ve kusma şikayetleri başladı ve tam bir kardiyopulmoner resüstasyonda sonra hasta öldü. Hastanın başlıca ölüm nedeni postoperatif pulmoner tromboembolism olarak kabul edildi ve yağ embolisi tespit edildi. Ayrıca tanısı konulmayan troid papiller karsinoma vardı. Biz jinekomasti cerrahisi sonrası yağ embolisi komplikasyonu görülen ve otopside nadir görülen unilateral jinekomasti ile beraber troid papiller karsinom olgusunu raporladık. Anahtar kelimeler: Jinekomasti, yağ embolisi, otopsi