Toplumsal Olaylarda Güvenlik Güçlerinin Müdahalelerine Bağlı Yaralanmaların Adli Raporlama Süreçleri Olgu Serisi - Koçar, İlker and Koçyatağı, Ökkeş and Kar, Hakan and Bilgin, Nursel Gamsız and Dokgöz, Halis (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Ülkemizde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucu çok sayıda yaralanma ve ölüm olguları görülebilmektedir. Bireylerin kendi sağlık durumunun tespiti, kayıt altına alınması ve dokümantasyonu ile yaralanmalarının tedavisi hususlarında sağlık kuruluşlarına bireysel başvuru hakkı hem Anayasa hem de uluslar arası antlaşmalar tarafından güvence altına alınmış olmasına rağmen güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucu yaralanan bu olgularının bireysel adli raporlama süreçlerinde hem soruşturma makamları hem de sağlık kurumları açısından birçok sıkıntı yaşanabilmektedir. Anahtar Kelimeler: Toplumsal olay; gösteri; protesto; yaralanma; adli rapor