Boyun Kesilerinde Medikolegal Yaklaşım Bir Olgu Sunumu - Sayın, İbrahim and Ekizoğlu, Oğuzhan and Kayhan, Fatma Tülin and Yazıcı, Zahide Mine (Adli Tıp Bülteni, 2010)
Boyun kesileri nadir görülen olgulardır. Bu tip olgular acil tıbbi müdahale kapsamında değerlendirilir ve tedavileri gerçekleştirilir. Çoğunlukla ölümcül olmakla birlikte müdahale hızı ve yaranın özelliklerine göre sonuç ortaya çıkar. Boyun kesilerinde diğer önemli bir nokta da adli tıbbi olarak yaralanmanın orjininin tespitidir. Cinayet, intihar ve kaza ayrımı açısından değerlendirilen bu olgularda ayırım için multidisipliner çalışma gerekir. Bu olgu sunumunda intihar amaçlı boyun kesisi ile başvuran erkek bir olgu sunulmuş ve boyun kesisi olgularına multidisipliner yaklaşımın önemi ve adli tıbbi yaklaşımın sunulması amaçlanmıştır. Anahtar kelimeler: Boyun kesisi, intihar, adli tıp