Doğum Sonrası İntihar Olgu Sunumu - Atılmış, Ümit Ünüvar; Üzün, İbrahim and Taktak, Şafak and Boran, Tansev (Adli Tıp Bülteni, 2003)
Preeklampsi tanısı ile erken doğum yapan ve doğum yaptığı hastanenin 4. katından, doğumdan sonraki 8. günde pencereden atlayarak intihar ettiği iddia edilen 32 yaşındaki kadın cesedine Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesinde otopsi yapıldı. Genel beden travmasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama sonucu öldüğü tespit edildi. Klinik bulgular, medikal öykü, adli tahkikat dosyası ve otopsi bulguları ile ölümün intihar orjinli olduğu anlaşıldı. Doğum sonrası gelişen depresyon, psikoz, preeklampsinin de etken gösterildiği doğum sonrası mental hastalık ve intihar ile sonuçlanan olgulara dikkat çekmek amacıyla olgu sunuldu. Anahtar kelimeler: Doğum sonrası, intihar, otopsi