Motorlu Araç Isıtma Sistemine (Webasto) Bağlı İki Ölüm; Olgu Sunumu - Bütün, Celal; Polater, Erdoğan; Beyaztaş, Fatma Yücel (Adli Tıp Bülteni, 2019)
En az yakıt ile çalışan motorlu araç ısıtma sistemlerinin mekanizmasıyla; dışarıdan alınan hava, kalorifer radyatöründen geçirilerek araç içinde istenilen sıcaklık temin edilir ve elektrofan tarafından aracın değişik kısımlarına hava üflenir. Böylece soğuk havalarda araç içinde hem arzu edilen sıcaklık temin edilir hem de havasız kalmaması sağlanır. Ancak motorlu araçlarda standart olarak kullanılan bu ısıtma ve havalandırma sisteminin verimli çalışması için sistemin periyodik olarak kontrol ve bakımlarının yapılması gereklidir. Bu çalışmada; park halindeki fırın motorlu araç ısıtma sisteminin arızalanmasından ortaya çıkan karbon monoksit zehirlenmesine bağlı iki ölüm olgusu ile bu sistemlerin kontrollü bir şekilde denetlenerek çalışmasının önemi vurgulanmıştır. Anahtar Kelimeler: Motorlu araç ısıtma sistemi, Asfiksi, Karbon monoksit, Otopsi, Webasto.